Rosa Lunas, vicepresidenta de AFATRAC, entrevistada a “La nit dels ignorants”

 La nostra vicepresidenta, es també presidenta de FOCAGG (Federació d’Organitzacions Catalanes de Gent Gran, Dones i Família – FOCAGG) i com a tal ha estat entrevistada al programa de la Cat.ràdio “la nit dels ignorants”

La vellesa no es cura; de la vellesa se n’ha de tenir cura.

M. Rosa Lunas, justament explica que aquest fou el cas i la raó “per la qual set famílies ens vam agrupar l’any 1997 per fundar ACFUC, a part de coincidir tots en un punt en comú: tenir una persona estimada residint a un geriàtric de l’Eixample. Estàvem plens de preguntes que van germinar amb els interrogants que han configurat el logotip. És clar que els nostres familiars rebien un tracte adequat quant a higiene i sanitat, però teníem la sensació de tenir-los aparcats.”

D’altra banda, “en adonar-nos que els serveis geriàtrics estaven gravats amb un 7% d’IVA, vam considerar que el nostre col·lectiu rebia de l’Administració central un tracte injust, ja que no es tenia present que es tractava d’un servei sociosanitari indispensable.” Aquest fet va moure’ls a emprendre una acció reivindicativa tant a Hisenda com al Congrés de Diputats, a l’efecte de modificar la Llei de l’IVA, i encara treballen per aconseguir-ho.

Ho podeu escoltar en aquests àudios:

afatrac