Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

ABI Girona, AFATRAC i TOC 2.0, noves entitats de Federació SMC

votacio

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va aprovar per unanimitat la incorporació de tres noves entitats, en l’assemblea del 26 de juny. Amb aquestes noves entitats federades ja som 68 a tot el territori: 50 a Barcelona província, 3 a Girona, 10 a Lleida i 5 a Tarragona.

abi girona logo

Associació de Bipolars de Girona (ABI Girona)

Tel. 972 201 127 | abigirona@gmail.com | abigirona.com
ABI Girona a Facebook | ABI Girona a Twitter

ABIgirona és una organització sense afany de lucre que té com a finalitat “promoure accions destinades a la millora de la salut de les persones afectades de trastorn bipolar, així com dels seus familiars i entorn més proper.

Va néixer com un Grup d’Ajuda Mútua (GAM) que més tard va derivar en la forma jurídica actual d’associació. La fundació d’aquesta organització va ser possible gràcies a la iniciativa d’una persona afectada de trastorn bipolar que, l’any 1990 i basant-se en els models anglosaxons del moment, va engegar el projecte. El 1993 es varen signar els estatuts amb l’acta fundacional, amb el compromís del Dr. Vieta, psiquiatre de l’Hospital Clínic de Barcelona i figura destacada en la matèria. L’any 1994 l’associació es va donar a conèixer i a partir d’aquell moment van aparèixer els primers socis i col·laboradors.

 

afatrac logo

AFATRAC Associació de familiars d’afectats per trastorn de conducta

659762550 | hola@afatrac.org | afatrac.org

Ens hem definit com “Associació de familiars d’afectats per trastorn de Conducta” derivat de qualsevol patologia mental, perquè el que ens uneix no es un diagnòstic, sinó la conducta dels nostres familiars, que fa que la convicència sigui un veritable mal son.

Per molt que estiguin diagnosticats de TDA, TDAH, SAF, T.Dissocial, T. Negativista-desafiant, T.de Vincle….. o varies d’aquestes patologies, o be no tenim cap diagnòstic més enllà del seu visible comportament. El que ens trobem les famílies es un patró comú:

Noi o noia (amb gran prevalença masculina), biològic o adoptat, (adoptats en majoria), que, ja en la infància presenten alteració de comportament. Però sobretot en l’adolescència i coincidint sempre amb el consum de alcohol i cànnabis o altres substancies additives, que, en més o menys grau, presenten un gran i sobtat canvi de conducta.

 

toc 2.0

TOC 2.0

Tel. 635 16 89 15 | info@toc20.org | toc20.org
TOC 2.0 a Facebook | TOC 2.o a Twitter

Aquesta associació es una entitat sense ànim de lucre, que neix de l’iniciativa conjunta d’un grup de professionals de la salut, familiars i afectats del Transtorn Obsessiu Compulsiu (TOC) i Transtorn de Personalitat Obsessiu Compulsiu (TPOC), amb la finalitat d’ajudar i millorar la situació actual, de les persones que pateixen aquests transtorns.

TOC 2.0 busca donar resposta a totes aquelles persones en terminis d’informació i orientació, independentment de si la persona en qüestió o el familiar ha estat o no diagnosticat.

Busca adherir-se també en els recursos ja existens, per tal de millorar les expectatives dels afectats, crear consciència social d’aquesta enfermetat tan complexe, i recolzar a totes aquelles persones que la pateixen i que acompanyen, dia darrera dia, als afectats.

Consulta totes les nostres entitats federades