Cele mai bune ceasuri Rolex ca investiții pentru 2022: Ghid final de cumpărare

Înainte de a începe, este important să clarificăm ce înțelegem prin „ceas de investiții” și să vă anunțăm că nu există nicio schemă de „îmbogățire rapidă” care poate fi găsită aici. În schimb, acest ghid este menit să evidențieze unele ceasuri Rolex subevaluate în prezent, referințe care au fost întrerupte recent și modele care probabil vor fi mai scumpe de achiziționat în cazul în care amânați achiziția cu încă un an. Acum, fără alte prelungiri, iată cele mai bune ceasuri Rolex în care să investești pentru 2021.

Există puține ceasuri de lux considerate mai larg ca investiții de vârf decât Rolex Submariner, iar 2020 a fost un an uriaș pentru colecție, Rolex întrerupând toate modelele existente de 40 mm și lansând o linie cu totul nouă de modele cu carcase de 41 mm. Ca și în cazul oricărui model sport Rolex din oțel inoxidabil lansat recent, prețurile pieței deschise pentru noile ceasuri replica Submariner sunt incredibil de mari; cu toate acestea, aceasta înseamnă că generația anterioară reprezintă acum o propunere de valoare extrem de atrăgătoare.

În ciuda diferenței de 1 mm de dimensiune și a unor proporții ușor modificate, ref. 126610LN se poartă aproape identic cu ref. 116610LN. În timp ce modelului mai vechi îi lipsește Cal. 3235, poate fi acum achiziționat cu câteva mii de dolari mai puțin decât modelul nou-nouț, oferind în același timp marea majoritate a acelorași caracteristici, cum ar fi o lunetă Cerachrom (ceramică), Chromalight lume și o brățară solid-link cu închidere Glidelock .

În plus, generațiile mai vechi cu carcase de 40 mm și inserții de ramă din aluminiu, în special ref. 16610 și ref. 14060 oferă, de asemenea, un potențial de investiții puternic pentru 2021. Nu numai că sunt printre cele mai puțin costisitoare modele Rolex Submariner disponibile, dar sunt și ultima generație care prezintă proporțiile clasice ale ceasului înainte de introducerea Super Carcase și a cadranelor Maxi. Aceste ceasuri au înregistrat deja o creștere de aproape 20% a valorii pe parcursul anului 2020 și probabil că vor continua să rămână de dorit la intrarea în 2022.

În cele din urmă, ceasurile în două tonuri au cunoscut o renaștere a popularității în ultimii ani, așa că dacă este un Submariner în două tonuri pe care sunteți interesat să îl adăugați la colecția dvs., puteți obține ref. din oțel inoxidabil și aur galben de 18k. 16613 la aproape același preț ca modelul din oțel inoxidabil.

Oyster Perpetual este unul dintre cele mai vechi nume din catalogul Rolex și, în ultimii ani, a ocupat poziția de a fi colecția entry-level de ceasuri Rolex. Deși din punct de vedere istoric nu a existat atât de mult hype în jurul liniei, 2022 a marcat un an uriaș pentru Rolex Oyster Perpetual, iar actualizările colecției chiar au furat unele dintre titlurile de la noul Submariner.

Alături de mișcări noi și o gamă de culori vibrante a cadranului a venit și o versiune nou-nouță de 41 mm a lui Oyster Perpetual, care a luat locul celui mai mare model din linie. Versiunile de cadran vibrante ale ambelor modele de 41 mm ref. 124300 și 36mm ref. 126000 sunt ambele extrem de populare și în prezent tranzacționează mâini cu aproximativ 50% până la 70% peste prețurile lor de vânzare cu amănuntul nou-nouțe pe piața liberă.

În afara catalogului actual, recent întreruptul Oyster Perpetual 39 ref. 114300 oferă, de asemenea, un mare potențial de investiții la intrarea în 2022 replica patek phillipe. Pe lângă o perioadă destul de scurtă de producție, rămânând doar o parte din catalogul Rolex din 2015 până în 2020, 39 mm este considerat a fi oarecum un punct favorabil în ceea ce privește dimensiunea carcasei. pentru mulți colecționari și prețuri de piață deschisă pentru ref. 114300 au crescut deja în lunile de când a fost întrerupt.

În cele din urmă, cu prețurile pentru Oyster Perpetual 36 de producție actuală fiind la fel de mari ca și acum, generația anterioară de modele de 36 mm oferă dintr-o dată colecționarilor o mulțime de valoare pentru bani. Deși le poate lipsi noua generație de mișcări, performanța de cronometrare va fi identică, iar urechile carcasei de pe ref. mai vechi. 116000 sunt puțin mai mari decât modelul actual, oferindu-i o senzație mai mare și mai sportivă la încheietura mâinii.