COL·LABORA AMB EL PROJECTE D’ATENCIÓ CIUTADANA EN SALUT

Des de la Gerència de Gestió Ciutadana del Servei Català de la Salut s’ha posat en marxa un estudi per conèixer l’opinió dels usuaris sobre els serveis i prestacions d’atenció al ciutadà dels centres sanitaris del sistema de salut públic de Catalunya en les diferents línies assistencials (atenció primària i comunitària, atenció hospitalària, salut mental i addiccions i atenció intermèdia). Concretament, volem conèixer les necessitats, experiències i expectatives dels usuaris/es sobre els serveis d’atenció ciutadana rebuts als centres sanitaris amb la finalitat d’avaluar-los i millorar-los.

Els serveis i prestacions d’atenció ciutadana tenen com a missió facilitar un accés equitatiu (igualitari) al Sistema de Salut Públic de Catalunya per garantir el dret a la salut amb un model centrat en les persones i les seves necessitats.

Els principals serveis d’atenció ciutadana que ofereixen els centres sanitaris són:  programació i reprogramació de cites i consultes, informació sobre consentiments informats, segona opinió mèdica, gestió i tramitació d’agraïments, queixes, suggeriments i reclamacions, pla de voluntats anticipades, donació d’òrgans, , informació i gestió dels drets ARSO-POL (protecció de dades), informació sobre la carta de drets i deures de la ciutadania en salut, modificació de dades administratives i sol·licituds de documentació clínica, entre altres.  

La visió de la ciutadania és un element clau a l’hora d’adequar i fer avançar el Model Sanitari Català. És per aquest motiu, que busquem persones usuàries (pacients i/o persones amb primera persona i familiars i/o cuidadors) que vulguin participar com a voluntaris en els grups focals que estem organitzant.

Amb aquest objectius ens agradaria comptar amb el vostre suport, com a entitat referent de l’àmbit associatiu de familiars de persones amb problemes de salut mental,  per trobar el següents perfils de persones participants que garanteixin la diversitat de perfils, opinions i aportacions al grup focal de salut mental i atenció intermèdia i, en últim terme a l’estudi:

Els perfils buscats són els següents:

–          Dona i/o home familiar/cuidador de pacient de 16-44 anys d’àmbit urbà de l’àrea metropolitana de Barcelona per a grup focal telemàtic de salut mental i addiccions i atenció intermèdia.

El grup focal tindrà lloc el dia 07/03/24 de 17.00h a 19.00h via Teams.  

–          Home i/o dona familiar/cuidador de pacient de 16-44 anys d’àmbit rural de les províncies de Lleida, Tarragona o Girona per a grup focal telemàtic de salut mental i addiccions i atenció intermèdia.

El grup focal tindrà lloc el dia 05/03/24 de 17.00h a 19.00h via Teams.

Ambdós participants han d’haver fet ús, d’algun dels serveis d’atenció ciutadana dels seu centre de salut mental de referència o en el que són atesos.

La seva participació voluntària en aquest fase de l’estudi consisteix en participar en una reunió telemàtica de 2 hores de durada (per mitjà de TEAMS), que tindrà lloc el dia indicat en cada cas.  Les dades obtingudes seran totalment anònimes, assegurant el secret estadístic i la confidencialitat, d’acord amb la normativa de protecció de dades de caràcter personal i es farà una devolució a les persones participants dels resultats de l’estudi.

Si voleu participar, escriviu-nos a hola@afatrac.org o truqueu-nos al telèfon 659 76 25 50