Com ens afecta el confinament? Què podem fer?

Salut Mental Catalunya

7 abril 2020

”És normal que ens sentim tristes, sense ganes de fer coses, amb mal humor, nervioses, avorrides, amb malestar físic i emocional, ansioses… Són emocions naturals d’aquesta situació que estem vivint i a la que ens anirem adaptant.

Amb l’objectiu de facilitar la gestió emocional en aquests dies de confinament i estat d’alarma, hem fet una guia amb recomanacions per tenir cura de la nostra salut mental i la dels altres.

AQUÍ LA GUIA: Guia_Salut Mental_confinament

On podem trobar suport i atenció

Estàs sol a casa, t’angoixa molt la situació que s’està vivint? Convius amb algú amb un problema de salut mental i t’està sent difícil l’acompanyament aquests dies? Ara més que mai volem recordar que l‘Espai Situa’t, que oferim en el marc del Projecte Activa’t per la Salut Mental, segueix obert via telemàtica! Donades les circumstàncies, ens hem reorientat i oferim escolta i atenció properes i recursos per sentir-se millor.

Les associacions, més a prop

Les nostres entitats de salut mental també s’estan adaptant a l’afectació que el coronavirus té en el nostre moviment associatiu. Les associacions segueixen oferint atenció i han reorientat la seva feina i activitats perqué siguin accessibles a través del telèfon, mail o xarxes socials.

Pots veure AQUÍ les propostes de les associacions de salut mental per fer front al confinament en les nostres xarxes socials:

Altres suports AQUÍ