COMUNICAT D’AFATRAC ( ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS D’AFECTATS PER TRASTORN DE CONDUCTA)

Barcelona, 4 de maig de 2021

 

Davant el degoteig de casos de problemes de Salut mental d’Elevada Complexitat que estan sortint a les xarxes socials i que es traslladen als mitjans de comunicació:

Manifestem el nostre malestar el fet que es busquin solucions puntuals només als casos mediàtics, no tothom està disposat a mostrar públicament  la seva vida o no sap com fer-ho.

AFATRAC representa 260 famílies amb casos similars i fa més de 4 anys que lluitem per buscar solucions que no arriben. En aquest llarg camí alguns dels nostres fills malauradament ens han deixat, complint la profecia d’una mare que ja en 2016 deia que l’únic futur dels nostres fills és la presó o el cementiri.

Les solucions passen per un tractament comunitari, multidisciplinari  i basat en la recuperació tal i com ho planteja el PAIcSaMAEC  (Programa d’Abordatge Integral dels Casos de Salut Mental d’Elevada Complexitat) en fase de implementació, i per a TOTES aquelles persones que ho necessitin.

Sense un augment de recursos humans (tenim a l’Estat Espanyol una ràtio de professionals de salut mental fins a 3 vegades més baixa que a Europa) i materials, i residencials, i centres de treball protegit, i  habitatge …no hi ha solució.

El canvi de mirada en el tractament de la Salut Mental i d’implementació de les mesures necessàries és un repte i ha arribat l’hora d’encarar-lo.

Junta directiva AFATRAC

afatrac