maig 23 2021 0Comment

Comunicat davant la important falta de recursos d’atenció psicològica al Sistema Nacional de Salut (SNS)

20/5/2021

AFATRAC se suma al comunicat emès pel Col·legi de Oficial de Psicologia de Catalunya i ens congratulem de la seva decisió de fer sentir la seva denuncia del baix rati de professionals psicòlegs que pateix el nostre servei públic de salut, denuncia ja formulada des de fa temps per la nostra associació.

Ens posem a la seva disposició per a qualsevol acció en defensa d’aquesta realitat que fa que l’atenció als nostres familiars es retardi o no sigui efectiva.

 

…”DEMANEM A LES ADMINISTRACIONS:

Que les ràtios de psicòlegs i psicòlogues als nostres serveis públics de salut s’equiparin, com a mínim, a la mitjana europea.

Mentre a Espanya la taxa és d’uns 5 psicòlegs/òlogues per cada 100.000 habitants i a Catalunya aproximadament de 9 (1), les ràtios europees se situen al voltant de 18 professionals per cada 100.000 habitants (2).

Això vol dir que, en el millor dels casos, a la sanitat pública de Catalunya comptem amb la meitat de professionals de la psicologia que la mitjana de la Unió Europea dels 27, i ens trobem a anys llum, en termes assistencials i de dotació professional, dels països capdavanters en atenció psicològica pública…”

tot l’article aquí:

https://www.copc.cat/es/noticias/1470/Comunicat-davant-la-important-falta-de-recursos-d-atencio-psicol-gica-al-Sistema-Nacional-de-Salut-SNS-

afatrac