desembre 23 2019 0Comment

Conferència “Ètica i salut mental: entre la utopia i la realitat”

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, 14 novembre 2019

“Conferència centrada en com es pot millorar l’atenció i l’acompanyament a les persones que pateixen un trastorn de salut mental. La xerrada va estar plena de referències literàries i cinematogràfiques, entre elles el llibre L’home a la recerca de sentit, de Viktor Frankl, i la pel·lícula Joker, per explicar, entre altres, la relació entre utopia, realitat i salut mental.

L’acte va anar a càrrec d’Ester Busquets, doctora en Filosofia, diplomada en Infermeria i professora d’Ètica a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Durant la xerrada va analitzar les pràctiques paternalistes professionals, de les famílies i de la comunitat per traçar el camí ideal en l’atenció a les persones que pateixen un trastorn mental.”

Podeu veure el vídeo de la conferència AQUÍ.

“Busquets és membre de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Barcelona, secretària del Comitè d’Ètica de la Recerca de la UVic-UCC i assessora de diversos comitès d’ètica de Catalunya. A més, ha estat col·laboradora de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull (URL) i directora de la revista Bioètica & Debat. Actualment, també és coordinadora de formació i recerca de la Càtedra de Bioètica (Fundació Víctor Grífols i Lucas i UVic-UCC) i professora d’Ètica i d’Història de la filosofia antiga i medieval a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic.”

afatrac