CONVENI MARC DE COL·LABORACIÓ entre AFATRAC i PETALES ESPAÑA

14 gener 2021

Avui les presidentes d’Afatrac i Petales han signat un CONVENI MARC DE COL·LABORACIÓ amb la finalitat d’unir esforços en els objectius comuns que compartim ambdues entitats, i declaren la seva voluntat d’organitzar, participar i promoure activitats de cooperació, propiciant augmentar els vincles entre ambdues entitats.

Els objectius fonamentals d’Afatrac que s’expliciten en el Conveni són:

a) Promoure la detecció i reconducció del comportament el més ràpidament possible quan es sospiti d’un Trastorn de Conducta dins el nucli familiar, dins dels centres educatius o d’altres entitats.

b) Fomentar teràpies i centres per a prevenir les situacions de risc que provoca el Trastorn de Conducta.

c) Requerir als diferents organismes públics de Benestar Social, Justícia, Salut, Educació i altres per tal que treballin conjuntament en la prevenció i en pal·liar les possibles situacions de risc derivades del Trastorn de Conducta.

d) Unir esforços i coneixements amb altres entitats quan el Trastorn de Conducta desemboca en diferents patologies i addiccions.

e) Acompanyament a les famílies amb plans educatius adequats, assistències domiciliàries, recursos institucionals…

f) Defensar els drets dels afectats i de les seves famílies davant les diferents administracions i organismes públics.

g) Promoure l’intercanvi d’experiències i el suport als afectats i les seves famílies.

h) Recaptar fons econòmics per a finançar les activitats, i les investigacions que l’associació realitzi.

i) Divulgació per tots els mitjans possibles, de l’existència de l’Trastorn de Conducta, i les seves greus conseqüències.

 

I els objectius fonamentals de Petales que s’expliciten en el Conveni són:

a) L’assistència, acollida, l’escolta, l’ajuda, el suport i informació, així com la contribució a la formació dels pares i membres de les famílies biològiques, adoptives, d’acollida, així com professorat, monitores i monitors, o en general, qualsevol altra persona que pugui tenir relació o veure’s concernit pels trastorns del vincle o vincle afectiu.

b) Fomentar la prevenció de situacions que puguin conduir a trastorns del vincle.

c) La informació, la sensibilització i la contribució a la formació de professionals i agents implicats en trastorns del vincle.

d) La representació davant les autoritats públiques per tal que es compleixin, o si és el cas interpretin o es reformin les lleis i reglaments i es proporcionin els mitjans necessaris per a una millor integració de les persones amb trastorns del vincle i l’atenció adequada a les persones afectades.

e) Promoure la relació col·laborativa de les persones, administracions, i les persones interessades.

f) Promoure una vida social i familiar més harmoniosa d’aquests infants, de les seves famílies senceres i dels seus éssers més propers.

g) Defensar i representar els interessos col·lectius dels seus membres.