abril 07 2020 0Comment

El Col·legi de Psicologia posa dos telèfons de suport

TV3, 30 març 2020

Mireia Prats

“El Col·legi de Psicologia posa dos telèfons de suport per a les persones confinades i per al personal sanitari, mentre que a les farmàcies puja la venda d’ansiolítics

Angoixa, frustració i estrès són algunes de les afectacions més comunes aquests dies, tant per als que estan confinats com, i encara en més grau, per al personal sanitari que viu en primera línia els efectes de la pandèmia.

Davant l’allau de peticions d’ajuda, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha posat en marxa dos telèfons per atendre tothom que ho necessiti. Les farmàcies comencen també a notar un augment de vendes d’ansiolítics.

Davant de notícies com les que vivim aquests dies, és molt normal sentir-se angoixat, però qui s’ho passa pitjor és la gent que ja té angoixa com a patologia crònica, que, segons els metges, és el 15% de la població. A aquestes persones se’ls permet sortir de casa per prescripció mèdica, un cas similar al dels nens amb autisme.

Antoni Bulbena, cap Departament de Psiquiatria UAB i psiquiatre a l’Hospital del Mar, explica que aquestes situacions són molt difícils per a les persones que ja pateixen ansietat i angoixa.

Els dies de confinament tampoc són fàcils mentalment per a la gent que no ha patit mai angoixa i que ara ha vist com se li girava la vida com un mitjó. Poden sorgir pors i frustracions. Per als experts, és molt important preparar-se per a males notícies i saber-se reinventar.

Els primers dies de confinament, el Col·legi de Psicologia ja va donar unes pautes, a tothom en general, per afrontar la situació de la millor manera.

Telèfons de suport psicològic

Ara, el Col·legi de Psicologia de Catalunya ha posat en marxa dos telèfons d’assistència. Un –el 649 756 713– és per a tots els ciutadans confinats que se sentin angoixats i vulguin rebre pautes i assessorament psicològic, segons explica Guillermo Mattioli, degà Col.legi Psicologia de Catalunya. Funciona de 9 del matí a 8 del vespre.

“Darrera del telèfon hi ha un psicòleg molt especialitzat i molt qualificat en psicologia de les emergències. No és un telèfon per fer psicoteràpia, però sí que és per acompanyar les angoixes del confinament.”

I l’altre, el 93 567 88 56,  és un telèfon exclusivament per al personal sanitari que aquests dies treballa a primera línia, amb estrès i molta angoixa. Aquí sí que fan teràpia telefònica, perquè molts sanitaris ho reclamen per poder seguir treballant.

Augmenta la venda d’ansiolítics

A les farmàcies han notat l’angoixa dels clients. Han augmentat un 8% les vendes d’ansiolítics o de productes que ajuden a agafar el son. 

Els experts en salut mental asseguren, però, que, de tota aquesta crisi, en sortirem enfortits, perquè l’ésser humà té una capacitat molt gran d’adaptació.”

Tota la notícia i el video AQUÍ .

 

 

afatrac