març 25 2020 0Comment

El coronavirus obre un esvoranc en el món de les drogues

ElMón.cat

Joan Antoni Guerrero Redactor, 

“El coronavirus no deixa escapar cap àmbit del seu impacte negatiu. El de les persones drogodependents és un dels que pitjor ho està passant per culpa de la pandèmia i així ho asseguren els responsables de les entitats que treballen amb persones que es troben en aquesta situació, gens fàcil de “suportar quan s’està confinat i en un país on s’ha decretat l’Estat d’Alarma, amb límits imposats a la lliure circulació de les persones. El món de la droga, però, continua actiu i busca obrir-se camins, el tràfic opta per la “uberització” mentre els preus de la mercaderia podrien enfilar-se.

El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, ha explicat la situació que viuen les 250 persones que atén l’organització que dirigeix, dedicada a les addicions. Els preocupa sobretot la situació de les persones drogodependents que es troben al carrer o bé a casa sota l’addició patint “síndrome d’abstinència” com a conseqüència que no poden anar a buscar la substància. Si hi van, diu Esculies, ho fan jugant-se “el tipus”. Esculies descriu com a “complicada” la situació que travessa aquest grup.

En el cas d’estar a casa amb la família es veuen obligats a suportar una dinàmica de convivència a la qual “no estan acostumats” i que pot generar discussions.”

Podeu llegir tot l’article AQUÍ . 

 

afatrac