El TDAH no és un trastorn del comportament, sinó una maduració deficient del cervell

És la conclusió de l’estudi més gran fet mai sobre el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, en el qual ha participat l’Hospital Vall d’Hebron i que ha publicat la revista “The Lancet”.

“L’estudi posa de manifest clarament que el TDAH és un trastorn del cervell, amb estructures que no estan funcionant correctament i que són més petites. Així mateix conclou que aquest retard de la maduració, és degut a que les persones amb TDAH no assoleixen la conducta de control de la seva hiperactivitat, mostrant inestabilitat emocional, precisament perquè aquestes estructures estan alterades.”

“Això ha de permetre que les persones que pateixen TDAH, les famílies que estan lluitant cada dia amb el TDAH, tinguin un clar reconeixement i que ningú posi més en qüestionament si això existeix o si és una invenció. El TDAH és un trastorn del cervell.”

A la investigació hi ha participat el cap del Servei de Psiquiatria i investigador del grup d’investigació en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Dr. Ramos-Quiroga i s’ha publicat a la revista The Lancet Psychiatry, February 2017. Amb número DOI: http://dx.doi.org/10.1016/S2215-0366(17)30049-4.

Llegiu la ressenya que n’ha publicat a TV3 aquí:

El TDAH no és un trastorn del comportament, sinó una maduració deficient del cervell

I la Nota de Premsa de l’Hospital Vall d’Hebron del 23 febrer 2017 aqui:

20170223_NotaPrensa_Estudi_TDAH_cervell_CAST

afatrac