Entrevista a TV3

Persones que tenen trastorns de conducta. Delinqüents o malalts?

Ahir vam conèixer el testimoni impactant de la mare del presumpte autor de l’agressió als dos nois que es feien un petó a Berga: el seu fill té un trastorn mental, i no vol que ingressi a la presó però sí que demana que un jutge l’obligui a medicar-se.

La família del presumpte agressor de Berga no està sola en aquesta reivindicació. Una trentena de famílies més de tot Catalunya, acaben de fundar l’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta.
La presidenta de l’associació, Montserrat Boix i el seu marit, Joan Maria Sala són pares d’un jove afectat per un trastorn mental, amb problemes de conducta, i que es va intentar suïcidar replicas de relojes tirant-se a les vies del metro. Les famílies han explicat la situació dels seus fills es un cercle viciós de petites faltes fins que un dia cometen un delicte pel que han d’ingressar a presó, on sí els tracten a la unitat de psiquiatria. Els pares i mares volen que els trastorns de conducta es tractin a la sanitat pública amb l’ajuda del serveis socials.