EP1: LA PRESÓ NO ÉS EL LLOC PER AL MEU FILL

Ajuda’ns i comparteix, no podem permetre que aquesta situació es segueixi repetint – Necessitem recursos nous, necessitem solucions!

El Robert, amb 26 anys, està diagnosticat des de l’adolescència amb TDAH i un Trastorn Negativista Desafiant. Això, junt amb el consum d’alguns tòxics com el cànnabis, el va portar fa uns anys a cometre petits robatoris que es van anar acumulant, i el jutge va decidir que havia d’entrar a la presó.Va estar 26 mesos dintre de la presó, d’entre els quals, 24 els va passar en una cel·la d’aïllament. El Robert va sortir-ne amb una síndrome d’estrès posttraumàtic i actituds agressives i violentes.
La seva mare denuncia que durant tot aquest procés, que ha durat anys, el Robert no ha rebut l’ajuda que li pertocava com a malalt de salut mental amb addiccions. Denuncia que la presó no és el lloc per al seu fill. El Robert necessita ajuda mèdica, no més rebuig i càstig.

Quan vam gravar aquesta entrevista amb la mare del Robert no sabíem que una setmana després el jutge anava a tornar a demanar el seu ingrès a la presó (vegeu-ho en la publicació “La presó no és el lloc per als nostres fills”).