Guia per a professionals. Atenció a la sexualitat de les persones amb problemes de salut mental.

L’entitat alabesa ASASAM ha elaborat la ‘Guia per a professionals. Atenció a la sexualitat de les persones amb problemes de salut mental’ amb la qual es vol posar el focus en la importància que té l’atenció a la sexualitat de totes les persones, incloses aquelles que tenen un trastorn mental.

A través d’aquesta guia, des ASASAM es pretén millorar l’atenció que actualment reben les persones amb problemes de salut mental en relació a la seva sexualitat i, per això, proposen un full de ruta perquè les entitats puguin realitzar el seu propi diagnòstic de situació, així com una sèrie d’accions tant de visibilització com de sensibilització, formació i empoderament.

Hem de recordar que la salut sexual es defineix com un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat que requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències sexuals agradables i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència “, expliquen des de ASASAM. L’entitat recorda que “perquè la salut sexual s’assoleixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits a plenitud.

 

https://consaludmental.org/sala-prensa/asasam-guia-profesionales-sexualidad-salud-mental/