INAUGURACIÓ INSTITUCIONAL BOTIGA RESCATEM

L’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC) vam celebrar el passat dimecres, 6 d’abril, a la Sala Siconi de Barcelona, la inauguració de Rescatem, la botiga de segones oportunitats que rescata persones amb problemes de salut mental, rescatant, també, roba de segona mà i roba nova de restes de fàbrica. 

D’esquerra a dreta: Gemma Tarafa (Aj. de Barcelona); Charo Díez (AFATRAC); Joan M. Sala (AFATRAC)

L’acte va començar, al matí amb les intervencions de la Sra. Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, la Sra. Charo Díez, presidenta d’AFATRAC, i el Sr. Joan M. Sala, responsable de la botiga RESCATEM. A la tarda també va participar l’Honorable Sra. Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació, qui va acudir en delegació de l’Honorable Sr. Josep Maria Argimón, conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya. 

La presidenta de l’Associació, Charo Díez, va exposar la importància que té el projecte de la botiga de RESCATEM per a les persones amb trastorns de conducta que hi treballen i per les seves famílies, ja que, “és una oportunitat professional per ells i elles i també ens permet visibilitzar aquestes realitats”.

D’esquerra a dreta: Charo Díez (AFATRAC); Meritxell Budó (Generalitat de Catalunya); Joan M. Sala (AFATRAC)

Díez va recordar la compareixença de l’Associació al Parlament, la qual va comportar la creació del Programa d’Atenció Integral a les persones amb problemes de Salut Mental i Addiccions d’Elevada Complexitat (PAIcSAMAEC) amb els equips guia. També va anunciar que des de l’AFATRAC s’està treballant per celebrar, aquest any, la II Jornada JUSTA-MENT amb la col·laboració de la CORE Salut Mental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es tracta d’una jornada enfocada en repensar la relació entre la justícia i la salut mental de molta importància per l’Associació, ja que, segons Díez, “la primera va suposar un punt d’inflexió i va fer que naixessin molts projectes nous”.

Des d’AFATRAC es valora la jornada com “un gran èxit”, ja que “hi van acudir moltes persones amb capacitat de decisió dins de l’àmbit polític i social, les quals poden aconseguir que moltes coses canviïn”. D’entre elles cal destacar la presència de la Sra. Ester Cabanas, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, la Sra. Maria del Valle Vinardell i Arbuló, subdirectora General d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal, i la Sra. Magda Casamitjana, actual directora del Pacte Nacional de Salut Mental, qui també va intervenir i ha estat amb l’Associació des dels seus inicis. 

Podeu visitar la botiga de RESCATEM, situada al carrer del Rosselló, núm 459 (Barcelona), de dilluns a divendres de les 10.00h – 13.30h al matí i de les 16.00h – 19.30h de tarda.