març 26 2021 0Comment

Infants amb problemes conductuals. I quan siguin grans què?

Diari de la Discapacitat, 26 març 2021

Cristina Montseny Figueruelo

Recentment la família ha patit la manca de criteris d’ingrés i protocols en casos de persones (fills / filles, etc.) amb alts problemes conductuals a casa. El fet de ser majors d’edat fa que puguin decidir per si mateixos si volen o no rebre tractament, ja sigui hospitalari, metge o psicoterapèutic. Tenen sempre trastorns de base com pot ser tipus Asperger, TDAH, Síndromes alcohòlics fetals, TLP.

El comú en tots és l’agressivitat contra altres o contra si mateixos. Saben ser encantadors, solen ser bons oradors i dir el que l’altra persona vol sentir. Els anys de psicoteràpia infantil els ha ensenyat com despistar si a qui té al davant no coneix els problemes de base profundament (Autisme-Asperger fallada en funcions executives, ingenuïtat, etc.).

Certes persones de l’administració està intentant que es desenvolupi un projecte per poder atendre les necessitats d’aquestes persones, PAICSAMAEC, des de l’àmbit sanitari, judicial, social, però tot és un tema d’acords polítics, finançament, aneu implicació política de tots els bàndols perquè no es quedi en bones paraules.

També reivindicar que igual que es va formar una unitat hospitalària infantil i juvenil per Autisme a Mútua de Terrassa, que passa, que no creixen? ¿Els nens no es fan adults? ¿On es queden els recursos per acompanyar els milers de Autistes de Grau 1 abans Asperger amb dificultats socials i emocionals ja d’adults? ¿Com es farà l’acompanyament a aquestes persones amb la nova llei?

L’opció que estan prenent en Serveis Socials és majoritàriament treure la Discapacitat i així evitar posar recursos per ajudar-los malgrat que la seva condició és de per vida. Això provoca el pelegrinatge per apel·lar els dictàmens. Les famílies no tenen on recórrer i han d’anar a diferents llocs perquè entenguin el problema, però sempre depenen de la comprensió d’un altre que desconeix o no empatitza.

 

Tot l’article:

Infants amb problemes conductuals. I quan siguin grans què?

afatrac