La consellera Cervera advoca per la creació d’un nou model d’atenció a l’autonomia de les persones amb discapacitat

2/7/2021

La titular de Drets Socials també es compromet a culminar el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat

La consellera de Drets SocialsViolant Cervera ha explicat en una compareixença, que advoca per la creació d’un nou model d’atenció a l’autonomia personal, adreçat tant a les persones grans, com a les persones amb discapacitat o a les persones amb problemes de salut mental o addiccions. Aquest model es fonamenta en una atenció personalitzada a través d’un professional social de referència; un nou model d’atenció domiciliària; la flexibilització dels serveis i la implementació d’un nou model d’atenció residencial.

En aquest sentit, ha anunciat en la compareixença per la creació de l’Agència Integrada Social i Sanitària, en coordinació amb el Departament de Salut i amb la participació del món local. Aquesta eina gestora ha de garantir:

  • Una atenció integrada que permeti seguir tot el cicle vital de la persona, desenvolupar el seu projecte de vida i millorar l’experiència en l’atenció de les persones amb necessitats complexes.
  • Realitzar una planificació conjunta i disposar d’un pressupost unificat per tal d’alinear les estratègies i els serveis sanitaris i socials.
  • Superar la fragmentació dels processos d’atenció i facilitar la transició entre serveis.
  • Optimitzar recursos i generar sinèrgies.
  • Facilitar la compartició d’instruments entre els professionals, com els sistemes d’informació o els protocols conjunts.

Cervera ha exposat que el Pla de Rescat Social, inclòs en l’Acord de Govern, per fer front a les derivades de la pandèmia i iniciar la recuperació, destinarà recursos a la reducció de les llistes d’espera dels programes d’atenció a la dependència.

D’altra banda, la consellera Cervera s’ha compromès a “culminar i fer efectiu” el Pacte Nacional pels drets de les Persones amb Discapacitat, iniciat durant el mandat del President Torra conjuntament amb el sector de la discapacitat”.

to l’article aquí:

https://diarideladiscapacitat.cat/la-consellera-cervera-advoca-per-la-creacio-dun-nou-model-datencio-a-lautonomia-de-les-persones-amb-discapacitat/