La UAB i la UPC creen un portal per oferir suport psicològic durant el confinament

21 abril 2020

PsicoFight és un portal creat per un equip multidisciplinari d’experts de diferents universitats, i coordinat des de la UAB, que vol oferir estratègies i recursos per afrontar els conflictes més freqüents en una situació de confinament prolongat.

Els vídeos ofereixen suport psicològic en situacions que s’estan donant durant el confinament, com ara perdre un ésser estimat, les baralles dels nens, les ganes de sortir de casa o la impossibilitat d’ajudar els fills amb els deures, entre d’altres.

Segons afirma el catedràtic de la UAB, Carles Monereo, “l’objectiu del qüestionari no és examinar el participant, sinó ajudar-lo a aprendre a partir de la vivència de les pròpies emocions: com identificar-les, anticipar-les, regular-les i utilitzar-les en benefici propi i de la comunitat; és a dir, PsicoFight vol ser una ajuda per prendre bones decisions”.

El contingut està format per dotze vídeos interactius, que l’usuari pot anar triant segons els seus interessos. Són vídeos curts sobre el que els experts consideren casos de conflicte freqüents durant el confinament, com perdre un ésser estimat, les baralles dels nens, les ganes de sortir de casa o la impossibilitat d’ajudar els fills amb els deures, entre d’altres.

Primer apareix un vídeo on es dramatitza un conflicte, després unes preguntes sobre el cas i, seguidament, un altre vídeo on un expert ofereix orientacions. L’estil de les orientacions de la persona experta és col·loquial i evitant els tecnicismes, però mantenint el rigor científic dels consells oferts.