Origen de l’Associació

El maig del 2016 i el desembre del mateix any es van publicar als mitjans de comunicació les cartes de dues mares desesperades, que estan incloses en el manifest.

Quan es va publicar la primera carta, amb el dolor, la desesperança, la premonició i la impotència amb la que estava escrita, hi va haver un munt de mares i pares que es van posar en contacte amb nosaltres per a dir-nos que es trobaven en la mateixa situació de desemparament i desesperació. Però cap responsable de l’administració es va fer càrrec del problema que presentàvem.

El 10 d’octubre del 2016 un grup de mares vàrem anar al Parlament de Catalunya en una sessió de Dones i Salut Mental (que presidia la M.Hble. Sra. Carme Forcadell i l’H. Conseller Sr. Comín). Al torn de preguntes vàrem exposar la dificultat per trobar recursos pels nostres fills i filles. A l’acabar l’acte, vàrem conèixer altres mares, i la Diputada Magda Casamitjana, que es va oferir a ajudar-nos.

Va ser així que el 6 de novembre de 2016 vam decidir constituir l’associació que ja dúiem en ment.

Estatuts fundacionals signats Generalitat

I a partir d’aquell dia no parem.

Certificat registre AFATRAC

La problemàtica és tan gran, i la manca de solucions per part de l’administració encara més, que va fer que ja en el primer trimestre del 2017 haguéssim quadruplicat el nombre de famílies sòcies inicials.

I el 5 de juliol del mateix 2017 vam fer una compareixença al Parlament a la comissió d’Afers Socials i Salut, per a informar sobre l’entitat, els nostres problemes i les respostes necessàries.

Com funcionem?

Ens reunim en assemblees amb la totalitat de sòcies i socis, i formem una Junta directiva que treballa per comissions/vocalies: de Justícia, Salut Mental, Famílies, Educació, Relacions institucionals, Afers Socials i Treball, Comunicació… I a més a més fem trobades per acollir noves famílies i compartir situacions personals i projectes. 

Qui som la Junta Directiva? i qui representa cada Vocalia?

– Presidenta: Montserrat Boix

– Vicepresidenta: Rosa Maria Lunas

– Tresorer: Joan Sala

– Secretaria: Elisabet Vendrell

– Vocalia de Salut, SMC i Taules Salut Mental: Roser Nadal

– Vocalia de Justícia: Charo Díez

– Vocalia de Menors: Vadó Mora

– Vocalia de Famílies: Susana Ruiz de Almirón

– Vocalia de Comunicació: Elisabet Vendrell

– Vocalia de Relacions Institucionals: Montserrat Boix i Rosa Maria Lunas

– Vocalia d’Economia, Habitatge i Treball: Joan Sala

El nostre díptic (cliqueu les imatges):

             

AFATRAC

CONTACTA

+34 659 76 25 50

hola@afatrac.org

(escriu-nos un email, posa’ns el teu telèfon de contacte, i et trucarem!)

 

Amb seu a Barcelona, i subseus al Vallès Occidental (Sabadell), Girona i Maresme (Mataró).