Origen de l’Associació

El maig del 2016 i el desembre del mateix any es van publicar als mitjans de comunicació les cartes de dues mares desesperades, que estan incloses en el manifest.

Quan es va publicar la primera carta, amb el dolor, la desesperança, la premonició i la impotència amb la que estava escrita, hi va haver un munt de mares i pares que es van posar en contacte amb nosaltres per a dir-nos que es trobaven en la mateixa situació de desemparament i desesperació. Però cap responsable de l’administració es va fer càrrec del problema que presentàvem.

El 10 d’octubre del 2016 un grup de mares vàrem anar al Parlament de Catalunya en una sessió de Dones i Salut Mental (que presidia la M.Hble. Sra. Carme Forcadell i l’H. Conseller Sr. Comín). Al torn de preguntes vàrem exposar la dificultat per trobar recursos pels nostres fills i filles. A l’acabar l’acte, vàrem conèixer altres mares, i la Diputada Magda Casamitjana, que es va oferir a ajudar-nos.

Va ser així que el 6 de novembre de 2016 vam decidir constituir l’associació que ja dúiem en ment.

Estatuts fundacionals signats Generalitat

I a partir d’aquell dia no parem.

Certificat registre AFATRAC

La problemàtica és tan gran, i la manca de solucions per part de l’administració encara més, que va fer que ja en el primer trimestre del 2017 haguéssim quadruplicat el nombre de famílies sòcies inicials.

I el 5 de juliol del mateix 2017 vam fer una compareixença al Parlament a la comissió d’Afers Socials i Salut, per a informar sobre l’entitat, els nostres problemes i les respostes necessàries.

MISSIÓ, VISIÓ I VALORS

VISIÓ

AFATRAC pretén ser un espai de referència en l’acompanyament a les famílies d’afectats per conductes de risc i de lluita contra l’estigma, per tal de poder garantir als nostres familiars una sortida educativa, laboral i social digna, que els permeti realitzar el seu projecte de vida.

MISSIÓ

Som una associació de familiars d’afectats per conductes de risc que lluitem per canviar el model d’atenció en Salut Mental.

La nostra finalitat és dignificar les nostres vides i les dels nostres familiars, mitjançant la incidència política, per tal d’aconseguir recursos innovadors i adequats, que donin resposta a les nostres necessitats, així com per l’acompanyament a les famílies i la lluita contra l’estigma.

VALORS 

Compromís

Feminisme

Transparència

Laïcitat i apartidisme

Justícia social

Respecte

Solidaritat

Transformació social.

Igualtat

Inclusió

COM FUNCIONEM?

Ens reunim en assemblees amb la totalitat de sòcies i socis, i formem una Junta directiva que treballa per grups de treball: de Comunicació, Relacions institucionals, Formació i Investigació, Organització i Administració, Famílies, Habitatge, Voluntariat i Laboral… I a més a més fem trobades per acollir noves famílies i compartir situacions personals i projectes.

Qui som la Junta Directiva? Qui representa cada Grup de treball?

– Presidenta: Charo Díez

– Vicepresident: Vadó Mora

– Tresorer: Joan M. Sala

– Secretària: Montse Caballé

-Vocal: Susana Ruiz de Almirón

Grups de treball:

-Grup de treball de Comunicació: Laura Gómez

-Grup de treball de Relacions institucionals: Charo Díez

– Grup de treball de Formació i Investigació: Susana Ruiz de Almirón

– Grup de treball de Organització i Admin.: Joan M. Sala

– Grup de treball de Famílies: Yolanda Gracia

– Grup de treball d’Habitatge: Maria Barceló/Neus Estany

-Grup de treball de Voluntariat: Montse Caballé

-Grup de treball de l’àmbit Laboral: Vadó Mora

El nostre díptic (cliqueu les imatges):

DESCARREGA’T EL DOSSIER INFORMATIU D’AFATRAC

DOSSIER INFORMATIVO AFATRAC (CAST)