febrer 21 2019 0Comment

MEMÒRIA AFATRAC 2018

MEMÒRIA AFATRAC 2018 en pdf aquí

Aquest any 2018 ha estat de consolidació d’Afatrac. La feina que hem anat fent de formació i de participació en jornades ha estat més amplia i reforçada.

La nostra xarxa de coneixences s’ha ampliat, així com el nombre de sòcies i socis. Hem conegut altres vivències d’altres associacions que treballen amb un perfil semblant.

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ens ha admès com a membre de ple dret, cosa que fa que ens sentim útils i alhora responsables davant no només dels nostres socis sinó de tota la societat.

Hem pogut estudiar l’avantprojecte de llei de l’Estat espanyol en referencia a la Convenció Europea dels Drets de les Persones amb Discapacitat, que ens ha fet reflexionar sobre la necessitat de lluitar per a defensar encara amb més coratge el dret a una vida digna dels nostres familiars.

Hem continuat donant-nos a conèixer en tots els àmbits que hem pogut i hem aconseguit que tota l’administració parli ja dels casos complexes i en quasi tots els àmbits de salut, justícia i mitjans de comunicació siguem un col·lectiu a tenir en compte.

I gràcies a la tasca de la Sra. Magda Casamitjana i als nostres granets de sorra, a final d’any el Go- vern ha creat el “Programa d’abordatge integral sobre els casos de salut mental d’elevada complexitat” que, sortosament, te com a cap a la nostra estimada Magda. La seva serà una tasca àrdua en la que tot Afatrac hi està implicat. L’ajudarem en tot el que calgui.

Finalment, hem elaborat i entregat les nostres “cartes als reis” amb les demandes a les conselleries de Salut, d’Ensenyament, de Treball Afers Socials i Famílies, i de Justícia.

La tasca que ens espera el 2019 serà molt més intensa. Necessitem col·laboració de les sòcies i socis i implicació de tots nosaltres per aconseguir el que volem: una vida millor pels nostres fills i filles malalts que depenen de nosaltres encara…

Donem les gràcies a la Magda, als socis que ens ofereixen la confiança, als professionals que ens han cregut i donat suport.

L’any passat posàvem la primera pedra, aquest any hem posat la segona. Encara hem d’aixecar la casa.

Com a presidenta d’Afatrac us agraeixo a tots l’esforç i us encoratjo a continuar.

La vida dels nostres fills i filles, i sobre tot els que venen darrera, està una mica més a les nostres mans.

Montserrat Boix

Presidenta AFATRAC

afatrac