No son 4, son 5 els fills de AFATRAC que han mort en menys de 18 mesos!!!

1 de juliol de 2021

Hem de lamentar que el 17 de juny va morir Gerard,  un jove de poc més de 24 anys, afectat de Trastorn de Conducta i consum, patologia Dual.

Però no ha estat l’únic. Ara fa poc més de quatre anys que es va crear AFATRAC, i en els darrers 18 mesos hem patit la mort de cinc fills dels nostres socis, que es sumen a la de moltes altres famílies.

Aquestes pèrdues humanes fruit de la vulnerabilitat i la manca de recursos públics especialitzats, demostren  una vegada més que els Plans Directors de Salut Mental, de Prevenció del Suïcidi i de drogues i addiccions comportamentals no aconsegueixen aturar aquesta xacra.  Disposar d’un pla escrit no és suficient; cal la seva implementació real, immediata i complerta en tot el territori, dotar-lo de pressupost i de suficients  professionals especialitzats dels diferents àmbits (salut, jurídic, socials i educatius). Aquesta és la responsabilitat que tenen els polítics i dirigents de les diferents conselleries per evitar més morts de joves.

Sabem que potser demà mateix li tocarà a una altre família, i no sabem com aturar-ho.  Avui amb el cor encongit i ple de ràbia continguda per la inacció dels qui poden donar-hi resposta, només podem fer arribar  la nostra condolença a les famílies  i no defallir en la necessitat de denunciar públicament les nefastes conseqüències i el preu que paga la ciutadania.

Descanseu en pau, Gerard, Robert, Marc, Lluís, Ignasi…

Montserrat Boix

Presidenta.