novembre 14 2019 0Comment

No tot ho explica l’ADN

By Michael Price, October 2009, Vol 40, No. 9

La biologia recentment ha començat a estudiar l’efecte de l’epigenètica: la modificació química a l’ADN que pot canviar l’activitat dels gens – per explicar coses que la transcripció bàsica de l’ADN no pot.

Ja fa temps que se sap que certes experiències primerenques, com ara l’abús, el maltractament familiar i l’abandonament emocional poden augmentar les probabilitats de depressió, abús de drogues, ansietat, malalties del cor i d’altres afeccions, però el mecanisme que hi ha al darrere no ha estat clar, segons va dir Meaney, investigador a la McGill University.

La pregunta és, podem definir les vies per les quals el medi social podria arribar a predir aquests resultats concrets de salut?. Segons una teoria popular, les experiències primerenques alteren d’alguna manera les respostes neuronals i endocrines de l’estrès, que influeixen més directament sobre la salut i el comportament mental. Això podria succeir si una alteració química actua en la forma en què els gens expressen les seves respostes normals davant l’estrès.

En conclusió: les investigacions comencen a obtenir dades sobre com la qualitat de l’entorn familiar primerenc podria explicar, en part, les variacions en els resultats de salut.

Tot l’article original en anglès AQUÍ.

 

 

 

afatrac