abril 29 2019 0Comment

Només a Catalunya: més de 1.500 casos de salut mental d’alta complexitat

La Revista Joia Magazine Salut Mental, en el seu número 27, Primavera 2019, es fa ressó de la creació d’una nova eina per afrontar els casos de salut mental d’alta complexitat: el Programa d’abordatge intensiu i integral de casos de salut mental d’alta complexitat, dirigit per la Sra. Magda Casamitjana.

Hi trobareu un interessant article de Meritxell Vilanova, en el que ha entrevistat a la Sra. Magda Casamitjana, a la Sra. Montserrat Boix, presidenta d’Afatrac (Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta), i a la Sra Sílvia Otín, presidenta d’Asfatac (Associació de Familiars d’Adolescents amb Trastorn Alimentari).

“Els nostres fills i filles no troben un lloc en el sistema, no compleixen els criteris i els perfils que els demanen per accedir als recursos. Són pacients de portes giratòries: marxen de casa, viuen al carrer on consumeixen drogues, entren a urgències, no queden ingressats i tornen al carrer. O delinqueixen i inicien un cercle d’entrades i sortides de la presó.” “És una emergència social i sanitària.”

Un dels objectius del Programa d’abordatge intensiu i integral és “no només fer prevenció, sinó que tinguin un recurs o una oportunitat com la resta de persones per reconduir la seva vida o ser ajudades. Un acompanyament de vida.”

Podeu llegir tot l’article a les pàgines de la 22 a la 25, en el següent enllaç:

https://joiamagazine.org/revista/primavera2019/#p=25

 

afatrac