juliol 09 2019 0Comment

Pla de xoc d’atenció a menors en dinàmiques de carrer

Nota de premsa, 09/07/2019
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en funcionament un pla de xoc per una atenció integral dels menors i joves en dinàmiques de carrer. En coordinació amb el Departament de Salut i amb l’Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l’atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA. D’aquesta manera es podran detectar amb més temps els casos més complexos, especialment els que tenen problemes de salut mental o addiccions, per poder-los atendre des de la xarxa pública d’atenció a persones vulnerables i de salut mental.
Aquest pla d’acció es concreta amb mesures com:
–       Increment de les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab per treballar amb els joves. Amb aquesta ampliació del servei es podran atendre més joves i de manera més proactiva.
–       Els nens i joves amb problemes d’abús de tòxics i/o mentals, un cop detectats al carrer, s’atendran a les unitats d’aguts de psiquiatria adolescent.
–       Impuls de taules d’abordatge integral de casos complexes al territori on també es tractaran situacions d’extrema vulnerabilitat de joves migrats sols.

Tota la informació aquí: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/369423/departament-treball-afers-socials-families-posara-marxa-pla-xoc-atencio-menors-dinamiques-carrer

 

afatrac