Problemes de Conducta / Trastorns de Conducta i consum de cànnabis

Gener-març 2020

Compartim amb vosaltres la publicació de l’article de Blair (2020):

”La perspectiva de la neurociència cognitiva busca comprendre la comorbiditat de l’abús del cànnabis i els problemes de conducta / trastorn de conducta, en termes de disfunció en processos cognitius basats en processos neuronals.

S’ha revisat la literatura sobre la relació entre l’abús de cànnabis i els Problemes de Conducta i els Trastorns de Conducta; fins a quin punt hi ha factors genètics i ambientals (específicament el maltractament) que fonamenten aquesta relació; les formes de funció neurocognitiva que s’informen disfuncionals en els Problemes de Conducta i els Trastorns de Conducta i que també, quan són disfuncionals, semblen ser factors de risc d’abús futur de cànnabis; i fins a quin punt l’abús de cànnabis pot comprometre encara més aquests sistemes, cosa que comporta un augment de l’abús futur i problemes de conducta majors.

Resultats: els Problemes de Conducta i els Trastorns de Conducta solen ser anteriors a l’abús de cànnabis. Sembla que hi ha factors genètics que contribueixen a la relació entre els Problemes de Conducta i els Trastorns de Conducta i l’abús del cànnabis. A més, l’exposició al trauma augmenta el risc d’abús de cànnabis i els Problemes de Conducta i els Trastorns de Conducta.

Una forma de disfunció neurocognitiva, la desinhibició de la resposta, que probablement agreuja la simptomatologia de moltes persones amb TC també sembla augmentar el risc d’abús de cànnabis.”

Blair RJ. Modeling the Comorbidity of Cannabis Abuse and Conduct Disorder/Conduct Problems from a Cognitive Neuroscience Perspective. J Dual Diagn. 2020 Jan-Mar;16(1):3-21. doi: 10.1080/15504263.2019.1668099. Epub 2019 Oct 14. PMID: 31608811.

Podeu llegir-ne el resum AQUÍ.