juny 02 2020 0Comment

Promoure la millora de la inclusió dels infants adoptats o acollits en el sistema educatiu

DECIDIM.BARCELONA, 22 maig 2020

Els infants que han passat per un procés d’adopció o acolliment han viscut situacions d’aïllament emocional i, moltes vegades, han patit experiències de maltractament (físic, emocional o per negligència). Aquestes vivències fan que es puguin trobar amb diferents dificultats durant el seu procés d’aprenentatge.

Fa temps que moltes famílies adoptives tenim una gran preocupació per les mancances que es detecten en el sistema educatiu per a dur a terme una inclusió efectiva dels infants adoptats. Es coneixen i es comprenen les dificultats que es poden trobar aquests infants durant el seu procés d’aprenentatge? Es tenen en compte les seves necessitats? Es posen en marxa els recursos adequats per donar-hi resposta, tant a nivell acadèmic com emocional i relacional?

Des d’Amics dels Infants del Marroc (IMA) han volgut iniciar el debat amb les administracions competents en educació, a fi de promoure una millora dels recursos disponibles als centres docents i al sistema educatiu en el seu conjunt que permeti avançar en el procés d’inclusió dels infants adoptats.

Per aquesta raó, han presentat una proposta d’actuació en el procés participatiu del Programa d’Actuació Municipal (PAM) de l’Ajuntament de Barcelona per al període 2020-2023.

AQUÍ el text complet de la proposta.

afatrac