SMC exigeix accions a l’Administració per evitar més morts per suïcidi per manca de reconeixement del Trastorn de L’Espectre Alcohòlic Fetal

El passat dijous 18 de maig, l’Andrey, un noi de 22 anys es va suïcidar a l’Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Fontcalent. Tenia una discapacitat del 66% amb múltiples trastorns i diagnòstic recent de Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF), vinculat a VisualTEAF.

Des de Salut Mental Catalunya exigeixen accions per què casos com els de l’Andrey no es repeteixin.
Reclamen la necessitat de recursos públics i professionals preparats per reconèixer el diagnòstic i el patiment en casos com els de l’Andrey. La necessitat d’un sistema que escolti les persones, des de tots els àmbits, una xarxa de recursos que sigui més àgil, de major intensitat i cobertura, que posi la persona al centre i les seves necessitats, més propera i amb major capacitat d’actuació i intervenció.

“No tenim encara una resposta adient, digna i de qualitat per atendre i donar resposta a la salut mental de la ciutadania. Una resposta que requereixen un abordatge interdepartamental que encara no tenim com a país.”
– Salut Mental Catalunya.

Des d’AFATRAC volem transemtre el nostre condol a les persones properes a l’Andrey.

Llegeix la notícia de SMC: https://www.salutmental.org/smc-exigeix-accions-a-ladministracio-per-evitar-mes-morts-per-suicidi-per-manca-de-reconeixement-del-trastorn-de-lespectre-alcoholic-fetal/