juliol 10 2020 0Comment

Tenir feina, una eina per sobreposar-se a una malaltia mental

El Nacional, 10 juliol 2020

“Alma” la xarxa social amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de Fundació “la Caixa”.  Ànima vol ser també un punt de trobada de les infinites realitats socials del nostre món.

Javier Herrera somiava convertir-se en bomber des que era un nen. En un heroi que consagra la seva vida a ajudar els altres. I ho va aconseguir. Però al cap de poc temps de complir-lo, l’ombra d’una malaltia mental va començar a sotjar les seves il·lusions i, finalment, el va obligar a renunciar al seu somni i canviar de rumb. Gràcies a l’associació AFES Salud Mental, que fomenta la igualtat d’oportunitats de les persones amb problemes de salut mental, i al programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”, ha pogut recuperar una vida il·lusionant, estable i feliç.

En Javier ha volgut ser bomber des que té ús de raó. Aquesta meta el va portar als 22 anys a deixar de banda la natació, un esport que l’apassionava i en el qual havia participat en campionats estatals. A partir d’aleshores va dedicar tot el temps i l’esforç a preparar oposicions per a bomber. Al cap de poc temps va aconseguir feina com a interí a l’aeroport de Tenerife Nord, i set anys més tard, en va obtenir la plaça fixa.

No obstant això, tot aquest esforç, juntament amb l’estrès emocional que va suposar la mort del seu pare, li va passar factura. Al cap de dos anys de tenir la plaça fixa de bomber, va despertar la primera crisi: estava convençut que podia fer mal a la gent amb el pensament. Això el va portar a aïllar-se, per la por de ferir les persones que estimava.

Tot l’article AQUÍ .

afatrac