Volem Llars per Viure

20/5/2020

AFATRAC ens hem adherit al Manifest ciutadà pel dret a viure a la pròpia llar en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible. Actualment són centenars les entitats i persones a títol individual que s’hi han adherit.

Clica la imatge per veure totes les entitats adherides:

Les persones i entitats que signem aquest Manifest defensem el dret a viure de manera independent i a ser inclòs a la comunitat. 

La Convenció aprovada per les Nacions Unides diu que tota persona ha de poder:

  • Triar on vol viure i amb qui vol viure
  • Tenir els suports que necessita
  • Accedir als serveis de la comunitat de manera inclusiva

Denunciem que:

Moltes persones que estan en residències no tenen les mateixes condicions que serien pròpies d’una llar. A més, quan no es disposa d’aquestes condicions es pateix un major risc per la salut, com s’ha fet evident amb el COVID-19.

Reivindiquem:

Que la societat i les institucions públiques facin tot el que calgui per oferir llars a totes les persones que avui viuen en residencies i les que ho necessitin d´ara endavant.  I que ho facin valorant totes les opcions, des de llars independents fins a grups de llars, espais residencials o co-habitatges amb serveis comuns.

Proposem:

Al Manifest expliquem com pensem que haurien de ser els serveis i els suports per garantir aquest dret. En essència, cal fer un canvi d’enfoc i centrar-lo en la persona.

Llegeix el Manifest AQUÍ: VOLEM LLARS PER VIURE Manifest_CA

Adhereix-te al Manifest AQUÍ .

La plataforma ciutadana “Volem llars per viure” ha estat creada i impulsada per persones de diversos àmbits de la societat.

Podeu consultar el llistat de persones promotores AQUÍ .