MORIR ANTES DEL SUICIDIO. PREVENCIÓN EN LA ADOLESCENCIA
– FRANCISCO VILLAR CABEZA

 

Us recomanem el llibre Morir antes del Suicidio. Prevención en la adolescencia del Francisco Villar, psicòleg infantil i juvenil coordinador del programa d’Atenció a la conducta suïcida del menor de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Villar també forma part del Comitè Assessor del Telèfon de Prevenció del Suïcidi de Barcelona, una actuació que va ser impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Ajuda i Esperança el dia 20 d’agost de 2020 en el marc de la Xarxa Barcelona per la prevenció del suïcidi i el Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2022, i el qual ha rebut més de 6.500 trucades fins al dia d’avui.

En aquest enllaç podeu llegir una entrevista amb més informació sobre el llibre.

ART BRUT – RAQUEL PICOLO

 

Us recomanem el llibre Art Brut, una novel·la que visibilitza la salut mental i està basada en l’experiència personal de l’escriptora Raquel Picolo.

L’Ares, narradora-protagonista, escriu un diari per al seu fill, Víctor, que està ingressat en un centre de desintoxicació. En aquest dietari inclou fragments d’un text d’autoficció que havia escrit de jove, quan ella també va haver d’ingressar per problemes de salut mental, i evoca els anys de lluita per trobar el seu lloc amb un diagnòstic psiquiàtric. El joc temporal entre el dietari autobiogràfic, escrit des d’una distància temporal important, quan el diagnòstic psiquiàtric ja no és un problema, i l’autoficció, escrita quan la crisi de salut mental és molt recent, dona fondària al text. 

[fragment extret d’aquí ]

Després de passar quasi 30 anys en la ment d’en Picolo, l’any 2021 l’escriptora va publicar Art Brut, la seva primera novel·la. Una obra literària basada en la seva pròpia experiència personal, a través de la qual la protagonista li explica al seu fill cheap replica breitling la seva experiència amb les addiccions, amb la intenció d’ajudar-lo a superar-les. 

En aquest enllaç podeu vore i escoltar a l’escriptora Raquel Picolo, la psiquiatra Susana Subirà i l’escriptor Vicenç Llorca parlant sobre la novel·la.