Fa unes setmanes va succeir una situació violenta amb un afectat per trastorn de conducta d’elevada complexitat. Els mossos hi van intervenir d’una manera molt empàtica, el qual va permetre que l’afectat es tranquil·litzés i se sentís “còmode i acompanyat”, segons ell mateix va descriure.

Ahir, dimecres 10 de juliol es va celebrar a Mataró el Plenari de la Taula de Salut Mental de Mataró. Diverses sòcies d’AFATRAC hi van assitir.

Aquesta setmana i l’anterior s’ha dut a terme a Barcelona un curs d’incidència política, organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Col·legi de professionals de la ciència política i la sociologia de Catalunya (Colpis). AFATRAC hi hem assistit.

L’objectiu era conèixer el servei de primera mà per tal de millorar i aconseguir nous recursos que puguin ser útils per als nostres socis i sòcies.

Tinc un fill de 20 anys adoptat a Catalunya amb una síndrome d’Alcohòlic Fetal (danys cerebrals de naixement). Té una discapacitat del 70%, un grau 2 d’autisme i un coeficient intel·lectual del 51. A més, té assistència representativa dictaminada pel Jutge.

Agraïm a la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, el donatiu que ens han fet a AFATRAC, el qual ens permet continuar endavant amb el nostre projecte d’inserció laboral RESCATEM.

El meu pare és un home de 75 anys que fa quasi 20 anys que està diganosticat amb depressió, trastorn bipolar i dependència a l’alcohol. D’aleshores a ara hem fet moltes visites a urgències per cops i fractures provocades pel consum d’alcohol. Allà l’estabilitzen i al cap de poques hores li donen l’alta.

La setmana passada, Pepi Heras, sòcia d’AFATRAC, va participar en una entrevista al programa “Som iguals i som diferents” de Ràdio Celrà.

Aquest matí, Charo Díez, presidenta d’AFATRAC, acompanyada de la Laura Gómez i el Fernando Vilella, socis d’AFATRAC, s’han reunit amb la Sra. Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de Salut Mental Catalunya al Palau de la Generalitat.