Rolex Submariner 16610 Ultimate Review și Ghid de cumpărare

În ciuda faptului că a rămas în producție timp de mai bine de jumătate de secol, designul de bază al Rolex Submariner a rămas în mare parte neschimbat de-a lungul anilor. Rolex și-a evoluat continuu colecția emblematică de ceasuri de scufundări pe măsură ce au devenit disponibile noi materiale și tehnologii și, în timp ce unele referințe au fost produse pentru mai puțin de un an, altele au rămas parte din catalogul Rolex timp de decenii și se remarcă ca exemple esențiale ale mărcii. ceas de scufundări emblematic.
Timp de peste douăzeci de ani, între sfârșitul anilor 1980 și 2010, referința Rolex Submariner 16610 a fost versiunea din oțel inoxidabil a ceasului de scufundări al mărcii cu afișare a datei și, până în prezent, este încă primul ceas care vine în minte ori de câte ori cineva spune cuvintele. , „Rolex Submariner”. Mai jos aruncăm o privire mai atentă asupra acestei referințe istorice Submariner Date, inclusiv istoricul său, caracteristicile cheie și numeroasele variații diferite care pot fi găsite printre exemplele acestui model iconic Rolex.

Istoria Rolex Submariner 16610
Rolex Submariner a fost introdus pentru prima dată în 1953 și a fost primul ceas din lume capabil să atingă o adâncime de 100 de metri. În ciuda succesului său și a influenței pe scară largă pe care Submariner ar avea-o asupra genului în curs de dezvoltare al ceasuri replica rolex de scufundări, Rolex a avut nevoie de mai mult de un deceniu până când marca să adauge o complicație de dată la legendarul său ceas de scufundări.
Primul Submariner Date (referința 1680) a sosit la mijlocul anilor 1960 și în următoarele două decenii, Rolex va continua să perfecționeze și să îmbunătățească designul ceasului său de scufundare cu afișare a datei – probabil la un ritm mai rapid decât cel mai mare. model tradițional, fără date. De exemplu, Submariner Date a primit un cristal de safir cu mult înainte de submarinerul fără date și a primit, de asemenea, o lunetă unidirecțională și a mărit gradul de adâncime de 300 de metri înainte de omologul său de doar timp.
Până în ziua de azi, Rolex produce în continuare atât versiuni ale Submariner-ului cu afișare numai a timpului, cât și cu afișare a datei și, deși modelul fără dată este cel mai fidel istoriei ceasului de scufundări Rolex, în cele din urmă a fost modelele Submariner Date. care s-au dovedit a fi cele mai populare. Ca punct de referință, Rolex produce șapte referințe diferite ale modelului Submariner Date de 41 mm de producție curentă, care acoperă mai multe opțiuni de materiale și culori de lunetă. Cu toate acestea, Rolex produce o singură versiune a Submariner fără date: un model din oțel inoxidabil cu cadran și lunetă neagră.

DATA DE REFERINȚĂ 16610 SUBMARINER
Referința 16610 a sosit în 1988 și reprezintă a patra iterație a ceasului de scufundări Rolex din oțel inoxidabil cu afișare a datei. Cristalele de safir și indicele de adâncime de 300 de metri au sosit cu a doua generație, în timp ce cea de-a treia versiune de scurtă durată a Submariner Date (referința 168000) a fost practic identică cu predecesorul său (referința 16800), cu excepția faptului că tipul de oțel. pentru ceasul a fost actualizat de la varietatea standard 316L la oțel inoxidabil 904L, mai rezistent la coroziune, pe care Rolex îl folosește astăzi.
Când Rolex Submariner Date de referință 16610 și-a făcut în sfârșit apariția la sfârșitul anilor 1980, arăta practic identic cu modelul precedent, dar acum prezenta o nouă mișcare (Calibru 3135) care promitea performanțe și stabilitate superioare. Beneficiind de toate actualizările și inovațiile care au fost introduse la a doua și a treia iterație a Submariner Date din oțel inoxidabil, referința 16610 va continua să definească colecția emblematică de ceasuri replica ieftine de scufundare a Rolex, rămânând în producție pentru mai bine de douăzeci de ani.

Până când Rolex a fost în sfârșit gata să retragă arbitrul. 16610 în 2010, modelul care l-a înlocuit a marcat o schimbare semnificativă pentru Submariner Date. Succesorul lui 16610 de referință a introdus rame ceramice, brățări solide și un design actualizat al carcasei, cu proporții semnificativ modificate. Deși a reprezentat un pas semnificativ înainte pentru colecție, a semnalat, de asemenea, sfârșitul unei ere definitorii pentru Submariner și pentru mulți colecționari, referința 16610 va fi întotdeauna modelul care va veni primul în minte ori de câte ori se gândesc la afișarea datei Rolex. ceas de scufundare.
Rolex Submariner 16610 Elemente definitorii
La o privire, referința 16610 pare foarte asemănătoare cu predecesorul său direct, iar modelul împărtășește o serie de trăsături (atât în ​​interior, cât și în exterior) atât cu referințele Submariner Date anterioare, cât și ulterioare. În plus, datorită faptului că ref. 16610 a rămas în producție mai mult de două decenii, poate exista o gamă de variații între acest singur model, pur și simplu în funcție de momentul în care a fost produs ceasul specific și de componentele care au fost înlocuite de-a lungul istoriei sale.

CAZ SUBMARINER 16610
Toate ceasurile Rolex Submariner cu referință 16610 au carcase Oyster de 40 mm realizate din oțel inoxidabil 904L, care includ coroane triplock înșurubate, cristale plate de safir cu lentila de mărire Cyclops semnăturii mărcii și fonduri solide înșurubate. În plus, toate carcasele Submariner 16610 oferă utilizatorilor lor o rezistență la apă de 300 de metri (1.000 de picioare), au urechi de 20 mm și au protecții pentru coroana de ambele părți ale coroanei câștigătoare pentru protecție suplimentară.
Cu toate acestea, există câteva diferențe între carcasele ceasurilor de referință 16610 Submariner, pur și simplu în funcție de momentul în care a fost produs exemplul specific. Probabil cea mai notabilă diferență este în ceea ce privește găurile pentru urechi. La ceasurile de început Submariner 16610, găurile pentru bara de arc trec direct prin urechi (ca la ceasurile Rolex de epocă). Cu toate acestea, începând cu anul 2000, Rolex a început să elimine treptat găurile pentru urechi și tocmai această diferență este responsabilă pentru denumirea carcasei cu găuri și fără găuri care însoțesc adesea ceasuri replica online Submariner 16610.

În plus, începând cu anul 2005, Rolex a început, de asemenea, să graveze numărul de serie al ceasului de-a lungul rehaut (ramă interioară) sub cristal, împreună cu o gravură „ROLEX ROLEX ROLEX” care înconjoară perimetrul. La fel ca și în cazul orificiilor pentru urechi, această gravură interioară a lunetei ajută la deosebirea ceasurilor Rolex Submariner 16610 anterioare de omologii lor din epoca ulterioară și creează, de asemenea, multă emoție pentru colecționarii de astăzi.
SUBMARINER 16610 CADRAN SI LUMINESC
Până la momentul în care referința 16610 și-a făcut apariția pentru prima dată la sfârșitul anilor 1980, Rolex a renunțat deja la utilizarea cadranelor mate care defineau prima generație a Submariner Date. În loc să prezinte o suprafață neagră mată cu indici lumini de tritiu vopsiți direct pe suprafețele lor, cadranele montate pe Submariner 16610 erau din varietatea epocii ulterioare, care prezentau suprafețe negre lucioase cu text alb și marcatoare de oră aplicate conturate în aur alb.