Trobada D’AFATRAC amb ‘AREP, Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental

El dia 17 de gener de 2018 a les 10h. del matí ens trobem a Arep per a posar.nos al dia amb aquesta Associació amb la que ja tenim relació. Ens reben la Marta Segrelles i la Erika Puig, per tal d’informar.nos sobre el seu nou projecte a nomenat Xarxa Jove.(adjuntem fulletó).

http://www.salutmental.org/2017/05/12/fundacio-molins-xarxa-jove/

Es tracta d’un projecte pensat per a joves de 16 a 25 anys, amb problemes de sociabiliatzació i de vinculació, per a problemàtiques de salut mental encara que no estiguin diagnosticades…Seguiment personalitzat i també per a les families. De moment només funciona al Barcelonès Nord, a Barcelona i a Lleida.

Expliquem que encara ens sembla molt tard començar als 16 anys anys aquest projecte tan interessant i necessitat que endeguen. Els nostres nanos comencen cap els 11 o 12 anys amb aquests trastorns.

Ens escolten molt interessades i perplexes i ens diuen que de fet ja han començat amb gent més jove…

Tambien nos presentan la memoria de Arep del 2016 en la que nos explican diferentes areas de intervención

  1. Desde inclusión comunitaria : existen tres proyectos en marcha muy interesantes para adolescentes
  • Tardes de fin de semana (tipo CAU) con especialistas
  • Club social
  • Xarxa Jove (programa de acompanyament integral de joves)
  1. Desde els servicio de rehabiliación comunitario : nos presentan
  • Programa KMK (Kè M’expliKes?) Dirigido por José Rodríguez

Fin de semanas para jovenes con actividades accesibles y saludables (talleres de ciberlinea, teatro social, artes visuales, talleres de refelexión personal)

  • Servicio de rehabilitación básico
  1. Desde area laboral, nos hablaron del Programa WAY ( Work And You) gestionado desde el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya)

Programa para jovenes entre 16 a 29 años cuyo objetivo es reincorporar al mundo formativo y/o laboral a jovenes con problemas de inserción laboral.

 

Finalmente nos presentan los grups de familias, son apoyos para diferentes colectivos y sus familiares, como por ejemplo Grupo de Patologia Dual, Grupo de hermanos, Grupo de apoyo para familiares de psicosis incipineteo de primer estadio, asi como grupos de ayuda mutua (GAM)

Els expliquem que necessitem ajuda pels familiars i ens diuen que podem contar amb la seva xarxa de GAM per salut mental i que el contacte es:  acollida@arep.cat. Roser Busquets. Per a qualsevol indret de Catalunya, que ells ja es poden derivar…